user_mobilelogo

Over Jordi Karlas

Jordi Karlas (1978)

Met een Nederlandse vader en Spaanse moeder groeide Jordi op in Delft en studeerde na de LTS Electrotechniek.
Zijn belangstelling voor techniek is altijd erg breed geweest. Door wisselende (markt)situaties belande Jordi in de kassenbouw. Tussen 1999 en 2013 floreerde het eenmansbedrijf Karlas Kassenbouw in binnen en buitenland. Zijn specialiteit was Kasbeglazing en -Beluchting systemen. Jordi verwierf samen met zijn team in dat vakgebied een goede reputatie.

Naast dit ambachtelijk werk was vanuit de Electrotechniek altijd computers aanwezig op de hobbykamer. De eerste stond er in de jaren ‘80.

IBM Computer jaren tachtig

INSPIRATIE VOOR ICT

In inspiratie vond Jordi bij familie, zijn oom was vertegenwoordiger van IBM.
Van hem hoorde hij in jaren tachtig de meest fascinerende verhalen over wat er ‘later’ met computers zou kunnen gebeuren. Het ‘later’ van toen is het heden van nu.

Carrièreswitch

De omstandigheden brachten met zich mee dat de kassenbouw vaarwel gezegd kon worden en zijn bestaande kennis kon worden uitgebreid met een geslaagde afronding Opleiding ICT Netwerkbeheer. Daar behaalde Jordi zijn Microsoft en Cisco certificaten.

De enige keer dat Jordi nu nog bij een kassenbouwer komt, is om de geavanceerde computerapparatuur na te zien of te vervangen.

Collectief

Het werk is zo veeleisend dat Karlas-ICT een onderdeel vormt van een collectief gelijk gestemde specialisten. Hierdoor is er doorlopend uitwisseling van kennis en nieuwe trends, maar mogelijk belangrijker: er is altijd iemand beschikbaar te reageren in geval van computer storingen. Continuïteit in een netwerksysteem is belangrijk. Jordi Karlas begrijpt dat.

Persoonlijke binding

Wat blijft is de persoonlijke binding met de opdrachtgevers. “Want,” zegt Jordi “ik vind het belangrijk te weten wat er bij mijn klanten speelt. ”Zo kan ik effectief reageren op situaties. Wanneer een probleem snel en naar tevredenheid van de opdrachtgever is opgelost, ben ik een gelukkig mens!”