user_mobilelogo

Zakelijk netwerkbeheer 2

Een team van specialisten staat voor u klaar om uw netwerkinformatiesysteem, kortweg uw netwerk, helpen kiezen, te installeren en te onderhouden. Hiernaast treft u de meest voorkomende werkzaamheden voor waar wij gecertificeerde medewerkers voor inzetten.

Heeft u een andere vraag, neem dan direct contact op!

 

Zakelijke netwerkbeheer diensten

KICT advies

KICT advies is er voor iedereen die tegen de problemen aanloopt met zakelijk computergebruik en netwerksystemen.

Of het nu gaat om advies over aanschaf of onderhoud gaat van een losse pc óf een kompleet netwerk, KICT luistert en adviseert. Daar blijft het niet bij. Na het advies volgt de installatie, de opbouw en desgewenst ook het onderhoud. U kunt zich volledig richten op die aspecten die voor u belangrijk zijn: het ondernemen. KICT zorgt voor de computers en het netwerk.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Nieuwe netwerkinformatiesystemen

Het kiezen van een nieuw netwerkinformatiesysteem (computernetwerk) is een complex proces.

U bent op zoek naar een netwerkinformatiesysteem, kortweg netwerk? Bij KICT bent u in goede handen.
Wij staan klaar met onze ervaring in zowel netwerkinfrastructuur als datacommunicatie. KICT is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van netwerk met Microsoft en Cisco. Hiertoe zijn wij door deze partijen gecertificeerd.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Installatieservice

Het juist laten werken van een computersysteem begint bij een juiste installatie.

Voor het installeren van zowel nieuwe apparatuur als programma’s bent u bij KICT aan het juiste adres. KICT levert service voor alle merken hardware en software. Installatie kan op uw werkplaats of in eigen geavanceerde ruime werkplaats. 
KICT biedt tevens een goede online ondersteuning om op afstand software te installeren en te onderhouden.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Onderhoud netwerken

Een netwerk zonder onderhoud is als een auto zonder benzine….

Het beheren, organiseren, ontwerpen en afstellen van netwerk is voor KICT een dagelijkse bezigheid. 
U bent hierdoor verzekerd van de meest actuele kennis voor uw systeem. Degelijke kennis is erkend door Microsoft en Cisco met een certificaat . Deze middelen zorgen voor een optimale beveiliging en dataflow voor dataverkeer in netwerkomgevingen.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op 

Netwerkbeheer

Ieder netwerk systeem behoeft onderhoud, dus: beheer. Computerstoringen doen zich immers altijd ongelegen voor; die moeten worden vermeden.

Netwerkstoringen zijn bijzonder frustrerend en kunnen vaak worden voorkomen. De mate van beheer verschilt per gebruiker. Daarom biedt KICT de keuze tussen ad hoc oplossingen of 24x7 beheer. Veel werkzaamheden kunnen op afstand worden gedaan waarmee reistijd wordt bespaard.

KICT werkt oplossingsgericht. Voor iedere omvang van onderneming is een passende oplossing voor handen.
Alle werkzaamheden die verricht worden in een zgn ‘ticketsysteem’ bij. Hiermee kan de klant precies zien wat de status van de melding is.
Het is mogelijk om ad-hoc projecten uit te voeren of op basis van een onderhoudsabonnement.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Servicedesk

De KICT servicedesk helpt de netwer-gebruiker met telefonisch ondersteuning bij veel problemen.

De servicedesk van KICT biedt een 24x7 ondersteuning. Op de servicedesk is altijd een netwerkbeheerder aanwezig om direct te helpen.  Na afronding van het incident ontvangt de opdrachtgever documentatie over deze werkzaamheden. Bij KICT staat helderheid in informatie hoog in het vaandel.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Werkplekbeheer

Niet alleen de server verdient aandacht, de werkplekken vormen soms een grotere bron van storingen.

Wist u dat het mogelijk is om gebruikers af te sluiten van niet-relevante websites of programma’s? U bespaart daaarmee veel tijdverlies en kosten. Het doel is de processen binnen de onderneming en van de netwerkgebruikers nooit tot stilstand te laten komen. KICT kan bij acute problemen vaak werkstation op afstand bedienen en het probleem verhelpen. Pas als het echt nodig is, komt iemand ter plaatse. 
KICT houd alle werkzaamheden die verricht worden in een zgn ‘ticketsysteem’ bij. Hiermee kan de klant precies zien wat de status van de melding is.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Beveiligen netwerk

Veilig opgeslagen data is van cruciaal belang voor een onderneming. Vertrouwelijke informatie van uw bedrijf of klanten mag nooit ‘op straat’ komen.

KICT is gespecialiseerd in alle vormen van beveiligingen van een netwerkinformatiesysteem. 
Zelfs in geval van diefstal of inbraak kunnen wij achterhalen wat er is gebeurd. KICT biedt een stuk gerustheid. De klant kan op elk tijdstip zien wat een gebruiker op het systeem doet. Uiteraard worden de privacyregelgeving hier gerespecteerd. 
Beveiligen is maatwerk. Voor meer details en informatie kunt u daarom bellen of e-mailen.
Voor het beveiligen van netwerken adviseert KICT Cisco datacommunicatie middelen.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Field engineering

Field engineering service is een KICT specialiteit. Maar, ... wat houdt dat in?

Een field service engineer (ook wel field service technician) is iemand die op locatie reparaties en onderhoud verricht aan technische installaties, zoals computernetwerken. Onze field engineer is een Microsoft en Cisco gecertificeerd en gediplomeerd netwerkarchitect. De field engineer is een ondersteuning van de KICT servicedesk. De field engineer komt op afspraak naar de vestiging van de klant voor onderzoek, ondersteuning of installatie, onderhoud en vervanging.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Service Level Agreement, SLA

KICT heeft voor elke netwerktoepassing van een Service Level Agreement (SLA) onderhoudspakket.

De keuze loopt van "ad hoc service" tot vaste onderhoudscontracten. De laatste adviseren wij voor nieuw ontworpen netwerk.

Bestaand systeem
Ook voor gebruikers met een bestaand systeem waarvan alle werkzaamheden en ontwerpdocumenten zijn bijgehouden, biedt KICT een Service Level Agreement. KICT maakt hiervoor wel een analyse met analyserapport.

Geen documentatie
Extra service verleent KICT aan gebruikers van bestaande netwerken waar (bijna) geen documentatie van bestaat. Hierbij wordt een inventarisatie gemaakt van het systeem en een advies op maat voor onderhoud.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op. 

Afstellen en foutopsporing

Voorkomen is beter dan genezen. Een storende fout kan voor uw bedrijf fatale gevolgen hebben.

Het afstellen van hardware en software binnen een netwerkinformatiesysteem is van belang om de maximale capaciteit te benutten. 

KICT maakt in geval van traag werkende systemen een diagnose en optimaliseert deze. Veel ondernemers realiseren zich niet dat het uitvoeren van verbeteringen en aanpassingen vaak eenvoudig en goedkoop zijn te realiseren. Het rendement is direct merkbaar in snellere systemen. Bovendien is het voor de medewerkers een plezier om achter een soepel werkende PC te zitten!

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op.

Forensisch onderzoek

Cyber crime wordt een steeds groter probleem. KICT kan hier helpen de oplossing te vinden.

KICT biedt forensisch onderzoek aan voor klanten of gebruikers die het slachtoffer zijn geworden van inbraak/diefstal of geïnfecteerd zijn door een virus of spam. Met deze onderzoeken kan KICT achter alle informatie komen die nodig zijn om bewijs te leveren. Deze onderzoeken zijn vaak gebonden met bewijsleveringen voor juridische zaken. KICT biedt hier ondersteuning.

Voor meer informatie neemt u hier met KICT contact op.